Nenašetrili ste na dovolenku v zahraničí? – Objavujte krásy Slovenska!

Snažíme sa, aby sme zabezpečili chod domácnosti, nech rodine nič nechýba a okrem bežných výdavkov často splácame nemalú čiastku hypotéky. Popri všetkých týchto finančných povinnostiach by sme si radi v lete dopriali letnú dovolenku v zahraničí. A i keď nemáme príliš vysoké nároky, z rôznych príčin to nemusí vyjsť. Netreba však zúfať. Na Slovensku máme mnoho krásnych miest vhodných na dovolenku. Nemusia to byť len také klasiky ako Vysoké Tatry, či Liptov. vodopády.jpgObjavujte s priateľmi, či s rodinou rôznorodé nádherné zákutia Slovenska.
Vodné plochy a nádrže, kúpaliská a aquaparky, splavovanie a plavby po našich riekach, športové ihriská a centrá, lyžiarske strediská, bobové dráhy, adrenalínové, horolezecké a lanové dráhy, ranče a jazdecké kluby, nemalé množstvo jaskýň, vrchov, kopcov a dolín s prírodnými krásami a vodopádmi, turistické a cykloturistické chodníčky, hrady, zámky a zrúcaniny svedčiace o dávnej sláve a histórii, historické vlaky a železničky, festivaly hudobné, folklórne, floristické, či gastronomické – to všetko a ešte aj omnoho viac ponúka naša malá krajina. Vydajte sa na cestu po Slovensku a objavujte nezvyčajné atrakcie, či tradičné produkty. Doprajte si výnimočné pohostenie v reštauráciách a ochutnajtemnohoraké špeciality, rozmaznávajte svoje chuťové poháriky pri kačacích a husacích hodoch, vyskúšajte modernú gastronómiu alebo si vychutnávajte vynikajúce tokajské vína v starobylých pivničkách na Tokaji. Mnoho regiónov nie je spropagovaných a našinec sa koľkokrát čuduje, čo všetko sa nachádza v niektorej z oblastí našej rodnej vlasti. Má to však aj svoje výhody. Ak kraj nie je príliš spropagovaný, tak sa nemusíte obávať dlhých zástupov turistov a preplnených turistických stredísk. No povedzte. Počuli ste už napríklad o Gaderskej alebo Poráčskej doline? Alebo ste navštívili ste už niekedy región Trnavsko, či oblasť Kráľová? A čo tak zavrieť oči a ukázať prstom na mape Slovenska, kam sa vyberiete. Možno vás daná oblasť uchváti.koně.jpg
Dnes už existuje na internete mnoho stránok, ktoré vám pomôžu vo vyhľadávaní atrakcií a aktivít, ktoré vás zaujímajú. Vyberiete si lokalitu, kde by ste chceli stráviť vašu dovolenku a ubytovanie, ktoré vyhovuje požiadavkám. Trochu času vám to zaberie, ale s trochou snahy môže byť vaša dovolenka tou ideálnou dovolenkou pre vás a vašu rodinu. A bonusom pre vás bude, že spoznávate pre vás i doteraz nepoznané miesta. Pomôcť si tiež môžete štátom podporovanými rekreačnými poukazmi na pobyty. Možno ostanete prekvapení, koľko možností máte aj vo svojom okolí. A preto, ak vám to financie nedovoľujú niekam vycestovať, tak môžete využiť i rekreačné možnosti a tipy na výlet vo vašom regióne.